Specialisten

Rabobank Zaanstreek: betrokken en midden in de samenleving

Een bank is tegenwoordig veel meer dan alleen een plek om je financiële zaken te regelen of een hypotheek af te sluiten. Steeds meer zakelijke dienstverleners staan midden in de samenleving en zijn betrokken bij hun directe omgeving. Rabobank Zaanstreek is daar een goed voorbeeld van.

Verbeteren van de leefomgeving

Het kantoor doet de coöperatieve achtergrond van Rabobank eer aan met de steun aan diverse locale projecten, zoals de sponsoring van sportclubs en zorg voor de ouderen in de omgeving. Daarnaast vindt Rabobank Zaanstreek het verbeteren van de leefomgeving enorm belangrijk. Het zorgvuldig omgaan met grondstoffen en het milieu bij de bouw van nieuwe woningen staat dan ook hoog op de agenda. Begrijpelijk, want duurzaam wonen is de toekomst en de overheid zal de komende jaren op het gebied van die duurzaamheid zeker nog verdergaande maatregelen invoeren.

Duurzaam wonen

Een mooi voorbeeld van duurzaam wonen is volgens hypotheekadviseur Sonny Bijl het nieuwbouwproject Kreekrijk in Assendelft. Kreekrijk wordt een aardgasloze en energiezuinige wijk en Rabobank Zaanstreek is nauw betrokken bij dit project. De bewoners van de wijk komen vanwege het duurzame karakter in aanmerking voor de Rabo GroenHypotheek.

Rabo GroenHypotheek

De Rabo GroenHypotheek is niet alleen aantrekkelijk voor bewoners van Kreekrijk, maar voor iedereen die een milieuvriendelijke en duurzame woning (laat) bouwen. Voor het aanvragen van een Rabo GroenHypotheek is een groenverklaring nodig. Die groenverklaring wordt afgegeven voor 10 jaar. Je krijgt rentekorting op de GroenHypotheek voor de duur van de groenverklaring.

Verduurzamen van je huis

Rabobank heeft dus gunstige regelingen voor duurzaam gebouwde nieuwbouwwoningen. Maar je kunt er eveneens terecht voor een voordelige financiering als je een bestaande woning wilt verduurzamen. Immers, een woning die door een verbouwing een hoger energielabel krijgt, wordt meer waard. Het risico voor de bank neemt daardoor af en je kunt in verhouding meer lenen. Tijdens een oriënterend gesprek kun je samen met een adviseur bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Gratis HuisScan van GreenHome

Als je wilt weten wat voor je bestaande woning goede energiebesparende maatregelen zijn en hoeveel daarmee valt te besparen, is de HuisScan van GreenHome ideaal. De scan geeft snel inzicht en je kunt makkelijk in contact komen met lokale ondernemers die de maatregelen voor je kunnen uitvoeren. Je kunt de HuisScan samen met de adviseur, maar ook thuis online invullen.

Rabobank hypotheekdossier

Wil je vrijblijvend weten wat je maximaal kunt lenen voor een nieuw huis of een verbouwing? Leg dan een Rabobank hypotheekdossier aan. Als je na het invullen van alle gegevens besluit dat je een gesprek wilt met een hypotheekadviseur van Rabobank, dan kun je dat aanvragen en je hypotheekdossier delen. Dat oriënterende gesprek is altijd gratis. Wil je geen verdere stappen ondernemen, dan blijven je gegevens alleen voor jou zichtbaar.

Meerwerk meefinancieren

Tot slot geeft Sonny nog een interessante tip voor kopers van een nieuwbouwwoning. Bij Rabobank Zaanstreek is het niet verplicht om een nieuw te bouwen woning te laten taxeren. Het koopcontract van de grond, het aanneemcontract en de lijst van meerwerk zijn voldoende. Op basis van die drie documenten wordt de waarde van het huis vastgesteld en dat is gunstig voor jou als koper. Een taxateur zal een deel van het meerwerk aanmerken als luxe en niet meetellen voor de waarde van het huis. Omdat Rabobank dat wel doet, kun je dus die dure keuken of badkamer meefinancieren.        

Meer weten?

Neem gerust contact op met één van de adviseurs van Rabobank Zaanstreek of loop gewoon even binnen.

Rabobank Zaanstreek
Ankersmidplein 2
1506 CK Zaandam
(075) 890 30 30

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.