Actueel

Nieuws

Verhuurmakelaar Annemiek Breed: “Deze appartementen zijn uniek in het huidige aanbod” Lokaal nieuws woensdag 02 oktober 2019

Verhuurmakelaar Annemiek Breed: “Deze appartementen zijn uniek in het huidige aanbod”

Op 16 september start de officiële inschrijving voor de 63 huurappartementen van Parkzicht IJmuiden. Annemiek Breed van Bon & Breed Makelaardij in Velserbroek, is verhuurmakelaar en hét aanspreekpunt voor de belangstellenden. Wat vindt zij bijzonder aan dit nieuwbouwproject? Hoe verloopt de voorinschrijving op dit moment, en wat staat er na de officiële inschrijving eigenlijk te gebeuren? 

Luxe appartementen voor de middeninkomens
Veel mensen zijn momenteel op zoek naar een betaalbare huurwoning in de vrije huursector. In IJmuiden zijn zij vooral afhankelijk van het aanbod van woningbouwverenigingen of particuliere woningbezitters. De appartementen van Parkzichtzicht IJmuiden nemen hier volgens Annemiek een bijzondere positie in. “Het komt in IJmuiden namelijk niet veel voor dat er een nieuwbouwproject met zoveel appartementen in de middendure huur, verhuurd gaat worden. Vrij uniek is dat deze woningen beschikbaar komen voor mensen die net even iets meer verdienen. Er zijn bijvoorbeeld veel oudere mensen die hun huis met overwaarde hebben verkocht en nu op zoek zijn naar een huurwoning. Zij konden nergens terecht. Hetzelfde geldt voor jonge tweeverdieners. Voor de woningbouwvereniging verdienen zij te veel. Deze appartementen bieden hen ook een hele mooie mogelijkheid”.

Volgens de verhuurmakelaar zullen de nieuwe appartementen aan Stadspark Zuid een wat luxere uitstraling hebben dan soortgelijke woningen in de omgeving. Dit komt onder meer tot uiting in de afwerking en de grote balkons met uitzicht op het park. Daarnaast mogen we de parkeergarage niet vergeten. “Onvoldoende parkeerplek wordt helaas ook in IJmuiden toch een steeds groter probleem”, licht Annemiek toe, “In de ondergrondse parkeergarage kun je altijd parkeren als je thuiskomt.”
 

Winkels zijn dichtbij
Aan en rond Stadspark Noord en Zuid zijn de afgelopen 10 jaar veel vernieuwing geweest. Hierdoor is de wijk zowel qua woningen als buurtbewoners divers geworden. “Het is van alles wat,” vertelt Annemiek. “Het is deels koop, deels huur, er wonen jonge mensen, oudere mensen. Tegenover het appartementencomplex staat een complex met seniorenwoningen: het is bij elkaar een mooie mengelmoes.”  

In de directe omgeving zijn er verschillende winkels te vinden, maar er is ook een uitstekende verbinding met de grotere steden wanneer je bijvoorbeeld uitgebreid wilt shoppen. “De appartementen van Parkzicht IJmuiden liggen aan de rand van het centrum, nabij de Lange Nieuwstraat met vele winkels. De andere kant op, aan de Planetenweg, vind je het overdekte winkelcentrum Zeewijk Passage, met onder meer supermarkten en dagverswinkels. De centrale locatie in IJmuiden maakt de omringende natuurgebieden en steden ook uitstekend bereikbaar. Het ligt natuurlijk heel dicht bij de duinen en het strand. Daarnaast ben je snel in Amsterdam of Haarlem. Dat is ook heel gunstig”, aldus Annemiek.
 

Planning na de officiële verhuurdatum
Inmiddels is de verhuur gestart en heeft het verhuurevenement op de bouwplaats afgelopen zaterdag plaatsgevonden, de opkomst was goed en we hebben veel enthousiaste huurders te woord kunnen staan. “Op dit moment zijn er rond de 900 geïnteresseerden en zo’n 70 mensen die hun dossier aan het uploaden zijn. Dit soort aantallen zien we vaker met dit soort projecten.”

De inschrijving sluit op 9 oktober en binnen ongeveer 3 dagen krijgt iedereen bericht of ze een woning hebben toegewezen gekregen. Als de inschrijvers hierna de woning hebben geaccepteerd checken wij de ingevulde inschrijvingsgegevens en maken we de huurovereenkomst op voor ondertekening.”      
 

*Heb je interesse in een huurappartement en wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je dan vrijblijvend in als belangstellende.

Een update van de bouwplaats Lokaal nieuws dinsdag 10 september 2019

Een update van de bouwplaats

Een update van de bouwplaats: “De bouw verloopt heel voorspoedig”

De bouw van het appartementencomplex Parkzicht in IJmuiden is in volle gang. Eind april 2020 worden de 63 huurappartementen opgeleverd. Hoog tijd om poolshoogte te nemen op de bouwplaats. Wat is er bijzonder aan dit project, hoe verloopt de bouw en wat zijn de plannen na de oplevering? We vragen het aan Remco IJzendoorn van bouwconcern Van Wijnen.

Fraai uitzicht met een hoop groen

“De haven, het strand, het natuurgebied van Santpoort-Noord en in de verte delen van Tata Steel”. Remco beschrijft het uitzicht wanneer hij wat hoger in het gebouw om zich heen kijkt. Hij is vanaf het begin betrokken bij het project en heeft de onder andere de taak de veiligheid, kwaliteit en planning te bewaken en het gehele bouwproces in goede banen te leiden. “Wat ik heel leuk vind aan dit project is dat je een appartement aan een stadspark krijgt met een hoop groen eromheen”, aldus Remco, “Je zit hier redelijk dichtbij het centrum van IJmuiden en hemelsbreed anderhalve kilometer vanaf het strand.” 

Spelen met hoogteverschillen

Het appartementencomplex sluit aan bij de stadsvernieuwing die de Gemeente IJmuiden al enige tijd langs de Radarstraat realiseert. Dit komt onder meer tot uiting in de manier waarop de het complex aan zal gaan sluiten op het omringende groene stadspark. “Samen met de gemeente, die de ontwikkeling van het hele stadspark beheert, hebben we een aantal gesprekken gevoerd met onze landschapsarchitect”, legt Remco uit. “We proberen het appartementencomplex en de omgeving zo goed mogelijk in elkaar over te laten vloeien met verschillende grassoorten, beplanting en kleurgebruik die ook in het stadspark van de gemeente terugkomen. Er is een klein beetje gespeeld met hoogteverschillen en bepaalde beplanting om ook een natuurlijke afscheiding te creëren. We wilden het terrein niet met hekken dichtzetten.”

“In principe kunnen bewoners via de daktuin zo het stadspark in lopen”

Zo het stadspark in lopen

De halve diepte parkeergarage, die voor de helft onder en voor de helft boven de grond uitsteekt zal overvloeien in het stadspark. Remco schets de toekomstige situatie. “Vanaf de kant van de Radarstraat rijd je de parkeergarage in, en de kant van het Stadspark sluit in de hoogte letterlijk aan op de daktuin. Na de oplevering wordt het een glooiend landschap waarbij het dak van de parkeergarage overloopt in het park. In principe kunnen bewoners via de daktuin zo het stadspark in lopen.” In de garage heeft iedere bewoner straks een eigen parkeerplek. Daarnaast hebben beide appartementenblokken ieder een eigen lift zodat bewoners eenvoudig bij hun woning kunnen komen.

De deadline nadert

Op de parkeergarage zijn inmiddels de twee appartementenblokken verrezen: een van vier lagen en een van vijf lagen hoog. Al het betonwerk is gereed en momenteel wordt er druk gewerkt aan het metselwerk. Remco heeft er alle vertrouwen in eind april volgend jaar de deadline te gaan halen. “Begin dit jaar hadden we een beetje last van de vorst en rond de bouwvak van de extreme hitte. Echter liggen we goed op schema en verloopt de bouw heel voorspoedig. We hebben het onder controle en kunnen volgend jaar zonder problemen opleveren.”

“Wij vinden dat wij als bouwbedrijf te gast zijn in de wijk”

Op de hoogte blijven

Afhankelijk van de bouwfase worden de buurtbewoners via nieuwsbrieven op de hoogte gesteld van alle ontwikkelingen rond de bouw. “Met grote regelmaat staan er mensen bij het bouwhek om te kijken wat wij allemaal doen en hoe hard het gaat. Nieuwsgierige buurtgenoten kunnen ook de bouwkeet binnenlopen als ze vragen hebben”, aldus Remco. “Wij vinden dat wij als bouwbedrijf te gast zijn in de wijk en willen de buurtbewoners goed informeren over wat er te gebeuren staat. Zo eens in zes weken sturen we een nieuwsbrief uit met informatie. Van bewoners krijgen we te horen dat ze dat als heel prettig ervaren.”

*Heb je interesse in een huurappartement en wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je dan vrijblijvend in als belangstellende.

Bouw gestart! Lokaal nieuws dinsdag 09 juli 2019

Bouw gestart!

De bouw van van appartementengebouw Parkzicht met 63 appartementen in IJmuiden is gestart!

De bouw van van appartementengebouw Parkzicht met 63 appartementen in IJmuiden is gestart!

Benieuwd naar de vooruitgang? Bekijk dan de dronebeelden: https://www.facebook.com/stadsparkzuid/videos/663527394109566/

Duurzaamheid Lokaal nieuws zaterdag 06 juli 2019

Duurzaamheid

Het ASR Dutch Core Residential Fund (ASR DCRF) vindt het belangrijk dat hun huurhuizen lang de waarde behouden. Daarom bezitten wij huizen en appartementen op aantrekkelijke locaties, waar mensen zich thuisvoelen. Maar dat niet alleen. Onze huizen zijn ook comfortabel, doordat ze voldoen aan de wensen die huurders vandaag de dag aan hun woonomgeving stellen. Tot slot is duurzaamheid een belangrijk aspect. Een duurzame huurwoning is aantrekkelijk omdat je lage energielasten hebt en geniet van een aangenaam en gezond binnenklimaat.

ASR streeft naar huurwoningen die lang hun waarde behouden 

Het ASR Dutch Core Residential Fund (ASR DCRF) vindt het belangrijk dat hun huurhuizen lang de waarde behouden. Daarom bezitten wij huizen en appartementen op aantrekkelijke locaties, waar mensen zich thuisvoelen. Maar dat niet alleen. Onze huizen zijn ook comfortabel, doordat ze voldoen aan de wensen die huurders vandaag de dag aan hun woonomgeving stellen. Tot slot is duurzaamheid een belangrijk aspect. Een duurzame huurwoning is aantrekkelijk omdat je lage energielasten hebt en geniet van een aangenaam en gezond binnenklimaat.

 

Een stukje techniek achter de duurzame huurwoningen van ASR 

Duurzaam bezit zorgt voor continuïteit en stabiliteit. Vooral omdat duurzame huurwoningen minder belastend zijn voor het milieu door het veel lagere verbruik van energie en water. Ze hebben een veel lagere uitstoot van broeikasgassen en afval. Nieuwbouw mag een EPC van maximaal 0,4 hebben. Bestaand vastgoed mag maximaal een energie-index van 1,30 hebben óf goede mogelijkheden bieden om duurzame maatregelen te treffen. Ons Programma van Eisen wordt continu aangescherpt met duurzaamheidseisen. Zo willen we bijvoorbeeld dat er alleen gewerkt wordt met materialen die duurzaam in gebruik zijn. Om ervoor te zorgen dat ons doel behaald wordt, doen we bij elk aankoop- en investeringsvoorstel een duurzaamheidstoets.

 

Een ASR huurhuis of appartement is duurzaam door samen te werken 

We zijn ervan overtuigd dat duurzaam gedrag net zo belangrijk is als een duurzaam gebouwde huurwoning. Dus zorgen we ervoor dat we goede informatie verstrekken, waardoor de huurder bewuster kan omgaan met energie- en waterverbruik. Daarbij staat maatschappelijk verantwoord ondernemen als vast agendapunt op het periodieke overleg met onze beheerders en onze meest directe onderhoudspartners (aannemers en adviseurs). Met onze samenwerkingspartners maken we meetbare duurzaamheidsafspraken en we stellen richtlijnen op. Een onafhankelijke partij toetst onderhoudspartijen op duurzaamheid in de uitvoering. Ook zoeken we de samenwerking met overheden als het gaat om duurzaamheidsinitiatieven. Kortom, we laten niets aan het toeval over.

Voordelen nieuwbouw Lokaal nieuws vrijdag 05 juli 2019

Voordelen nieuwbouw

Zoek jij een huurhuis? Dan kun je voor een bestaand huis gaan. Maar wist je dat er ook geregeld complete nieuwbouwprojecten met huurwoningen door ons worden aangeboden? Een nieuwbouwhuis of nieuwbouwappartement van a.s.r. real estate biedt je veel voordelen. We zetten ze voor je op een rij. Wil je nog meer weten? Ga dan naar www.bewustnieuwbouw.nl

Zoek jij een huurhuis? Dan kun je voor een bestaand huis gaan. Maar wist je dat er ook geregeld complete nieuwbouwprojecten met huurwoningen door ons worden aangeboden? Een nieuwbouwhuis of nieuwbouwappartement van a.s.r. real estate biedt je veel voordelen. We zetten ze voor je op een rij. Wil je nog meer weten? Ga dan naar www.bewustnieuwbouw.nl

 

Je bent de eerste bewoner

We starten met de verhuur als de bouw bijna klaar is. Zodra je de sleutel krijgt, kan het genieten beginnen. Want jij bent de eerste huurder, waardoor het hele huis lekker fris en nieuw is. Je werkt het af precies zoals jij wilt.

 

Nieuwbouw is onderhoudsarm

a.s.r. real estate verhuurt duurzame huizen op de mooie locaties. Dat is onze missie. Het duurzame karakter zie je terug in de onderhoudsarme en duurzame materialen die we gebruiken. Daardoor heeft uw huis de eerste vijf jaar nauwelijks of geen onderhoud nodig.

 

Comfortabel en zuinig wonen in een nieuwbouw huurwoning

Nieuwbouw wordt gebouwd volgens de laatste regelgeving en dat betekent dat je geniet van een heel aangenaam binnenklimaat. Vaak hebben de huizen of appartementen vloerverwarming. Heel comfortabel! Daarbij heb je bij een nieuwbouwhuis lage energielasten, door de uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak. Indien mogelijk zullen we deze plaatsen. Ook de luchtkwaliteit voldoet aan de strengste normen. Bouwkundig voldoet je nieuwe huis eveneens aan de nieuwste wettelijke eisen. Dat betekent onder meer dat de plafonds en deuren hoger zijn en de trappen minder steil.

 

Gloednieuw en luxe afgewerkt

Als je een woning van a.s.r. real estate huurt, krijg je een compleet en luxe afgewerkt huis. De badkamer heeft mooi, modern sanitair en tegelwerk. Voor de keuken kiezen wij altijd een mooi keukenblok uit waarin minstens 5 inbouwapparaten komen. En als je een eengezinswoning huurt, worden ook de schuttingen voor je geplaatst. Tot slot zijn de wanden strak afgewerkt, waardoor je ze gelijk kunt verven of behangen.

 

Voel je veiliger in een nieuwbouwhuis

Een nieuwbouwhuis wordt gebouwd volgens de laatste veiligheidseisen. Onze woningen voldoen allemaal aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dat zie je terug in inbraakwerend hang- en sluitwerk. Daarnaast is standaard een nieuwbouwhuis bijvoorbeeld voorzien van rookmelders. Ook zijn alle wandcontractdozen voorzien van randaarde.

 

Nieuwbouw is duurzaam

Een nieuwbouwwoning belast het milieu minder en zorgt voor een geringere uitstoot van CO2. Dat is onder meer te danken aan het gebruik van duurzame technieken om je huis van warmte en stroom te voorzien. Bovendien gebruiken we steeds duurzamere bouwmaterialen, zoals verantwoord gekapt hout.

Voordelen huur Lokaal nieuws donderdag 04 juli 2019

Voordelen huur

Veel mensen dromen ervan om een eigen huis te bezitten. Maar in veel gevallen kan huren minstens zo slim zijn. Waarom? We zetten het voor je op een rij.

Veel mensen dromen ervan om een eigen huis te bezitten. Maar in veel gevallen kan huren minstens zo slim zijn. Waarom? We zetten het voor je op een rij.

 

Huren is flexibel

Als je een eengezinswoning of appartement huurt van ASR zit je daar maximaal een jaar aan vast. Daarna is de huur maandelijks opzegbaar. Ideaal als je het samenwonen wilt uitproberen, voor je werk vaak moet verhuizen, plannen hebt om te emigreren of als je nog aan het sparen bent voor een koophuis.

 

Huren is zorgeloos

Het onderhoud van een eigen huis kost tijd en geld. Daar hoef je je bij een huurwoning niet naar om te kijken. ASR regelt het groot onderhoud voor jou, zodat je altijd in een huis woont dat goed onderhouden is. De tijd die en het geld dat je overhoudt, kun je aan leuke dingen besteden.

 

Geen onroerendezaakbelasting

Eigenaren van een huis moeten onroerendezaakbelasting aan de gemeente betalen. Deze kosten kunnen elk jaar stijgen. Als huurder heb je daar geen last van.

 

Niet afhankelijk van de situatie op de huizenmarkt

De huizenmarkt is altijd in beweging. De economische situatie en rentestand hebben grote invloed op de huizenprijzen. En dat kan spannend zijn. Als je huurt, weet je precies waar je aan toe bent.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Velsen.

Aanmelden